top of page

PUPPYGEWENNING

Bij Pawfriend kan uw puppy tot 4 maanden genieten van een eerste kennismakingsbehandeling. De eerste maal in het trimsalon duurt ongeveer een half uur. De kostprijs van de puppygewenning start vanaf € 20. De puppy krijgt nog geen volledige behandeling, maar zo zal uw lieverd al vroeg gesocialiseerd worden met de geuren, geluiden en gebruiken in een trimsalon. 

 

Begin alvast zo vroeg mogelijk met de vachtverzorging van uw kleine lieveling en laat je vooral niet te snel omkopen door je pup met zijn gejammer of gebijt in de borstel want borstelen doet géén pijn. Op deze manier accepteert uw pup het borstelen gemakkelijker. Neem daarbij rustig de tijd en maak er een vast ritueel van met steeds een leuke beloning achteraf. 

Two running puppy of golden retriever.jp

Tijdens de puppygewenning laten we de pup even rondsnuffelen in het salon om zijn/haar eerste indrukken op te doen. Nadien wordt het hondje in bad geplaatst en maken we de pootjes nat. Het pupje wordt eens vastgezet op tafel terwijl we hem/haar voorzichtig doorkammen. Nu de pup in het salon is, zetten we droger en de tondeuse eens op zonder er echt gebruik van te maken. We kijken ook de oortjes en de nageltjes eens na. Indien nodig worden de oortjes al eens gereinigd en knippen we de nageltjes reeds bij. Verder geef ik u nog graag tal van tips mee in verband met de vachtverzorging van uw hondje zodat het trimmen in de toekomst met minder stress kan verlopen.

 

Het best wordt dit allemaal aangeleerd aan je lieveling voordat de socialisatieperiode voorbij is. Wordt dit niet gedaan, dan bestaat de mogelijkheid dat je viervoeter moeilijker te behandelen is en blijft voor de rest van zijn/haar levensjaren.

 

Uiteraard is de puppy met 1 sessie niet volledig gesocialiseerd in het trimsalon, daarom is een tweede bezoekje aan te raden. Hier krijgt u ongeveer dezelfde gewenning als het eerste bezoekje, maar dan trachten we ook al de rasstandaard toe te passen voor zover het mogelijk is.

 

Wenst u een afspraak of heeft u een vraag? Contacteer ons dan gerust via de contactpagina.

bottom of page